11/06/13

Море розкриває свої таємниці

Яка глибина Світового океану?
Скільки ж води в усіх океанах і морях разом?
Чи не забагато на світі води?
Ні, саме стільки, скільки потрібно, щоб наша планета не замерзла. Адже Світовий океан – це щось на зразок гігантського казана центрального опалення Землі! Сонце все літо гріє його воду, а взимку ця прогріта вода віддає своє тепло Землі.
Для того, щоб дізнатися, які таємниці ховає море, біля якого ми живемо, бібліотекар Алла Борисівна Снігуренко 3 червня 2013 року запросила читачів 6 Г класу НВК-84 разом «відвідати» господаря морського дна його океанську величність Нептуна під час морського журфіксу «Море розкриває свої таємниці».
Щоб вшанувати господаря, шестикласники заспівали веселу пісеньку, відповіли на цікаві запитання вікторини, відгадали загадки.

    
Після цього гостинний господар «дозволив» разом з експедицією Ж.І. Кусто (одного з авторів фільму» Живе море») побувати на дні морському, познайомитися з мешканцями моря, з трудівниками експедиції, які щоденно ведуть спостереження за життям глибоководних жителів. Після «повернення» до бібліотеки мандрівники продовжили знайомство з книгами, з яких можна дізнатися про таємниці Світового океану.

Немає коментарів:

Дописати коментар