26/01/13

«Знайди час для добрих справ»


Цей заклик відомого дитячого письменника Аркадія Гайдара лунає крізь роки і сьогодні дає нам поживу для роздумів, мужність для прийняття правильних рішень.
Земне життя Аркадія Петровича було коротким, проте життя його світлих, добрих думок і настанов продовжується й досі. Це яскраво засвідчила літературна вітальня, яка була присвячена творчості письменника і відбулась в бібліотеці-філії №19 22 січня.


Гостями вітальні стали учні 4 РО класу ЗОШ №8. Вони із захопленням слухали розповідь бібліотекаря молодшого відділу Лілії Миколаївни Мединської, інколи від подиву затамувавши подих і широко розплющивши очі. Шлях Аркадія Петровича дійсно був незвичайним і плідним. Вже в 10 років він побачив і пережив усі страхіття І Світової війни. Коли батько майбутнього письменника пішов на фронт, Гайдар втік із дому і рушив за ним, аби також захищати Батьківщину. A в 14 років Аркадій вступив в Червону Армію. Спочатку командував ротою, а потім і полком. Брав він участь і у ІІ Світовій війні, проте з неї вже не повернувся.
«Аркадій Гайдар бачив чимало горя, - розповіла школярам Лілія Миколаївна, - проте його твори, навпаки, сповнені оптимізмом, добром, вірою в те, що зло буде покарано”.

Увагу гостей літературної гостиної привернула книжкова виставка. Тут можна було ознайомитись із найвідомішими творами письменника, які принесли йому славу: «Тимур і його команда», «Блакитна чашка», «Чук і Гек», «Казка про хлопчика-кібальчиша», «Гаряче каміння» та інші.
Особливо приємним для бібліотекарей було те, що діти заздалегідь поцікавились біографією та творами письменника, тож під час заходу охоче ділились своїми враженнями від прочитаного. Серед учнів було проведено вікторину добрих справ: кожен замислився над тим що гарного він зробив і назвав один добрий вчинок.

Наприкінці заходу всіх очікував сюрприз – урочиста посвята в піонери. Найактивнішим учасникам заходу повязали червоні хустинки і новоспечені піонери віддали шану знаменитому письменнику Аркадію Гайдару та всім його літературним героям, які і для сучасних хлопчиків і дівчат продовжують бути гідним прикладом для наслідування. 



Немає коментарів:

Дописати коментар