16/12/11

В бібліотеці-філії №19 відбувся урок-мандрівка «Курс на планету Знань».


Якщо Ви захочете вирушити у подорож, вам неодмінно знадобиться придбати проїзний квиток: на автобус, потяг, літак, а може, й корабель. Та існує ще один спосіб подорожувань – наша уява. Він не потребує жодних витрат, проте дає можливість побачити найдивовижніші міcця і відкрити для себе світ незабутніх вражень. В цьому на власні очі переконалися бібліотекарі філії №19 та учні 4-Б класу ОЗОШ №8 на чолі з класним керівником Антимоновою О.О., які 14 грудня здійснили захоплюючу подорож планетою Знань.

Як і було передбачено розкладом, урок-мандрівка «Курс на планету Знань» розпочався в молодшому відділі бібліотеки №19 о 10:00. Завідуюча філією Світлана Олександрівна Чередниченко та бібліотекарі Лілія Миколаївна Мединська та Ірина Миколаївна Іваніца попередили школярів: «Планета Знань – одне з найдивовижніших місць,однак для того, щоб побачити і зрозуміти всю її красу, в подорожі слід бути напрочуд уважними, не рахувати гав і не вести балачок». Тож, гарненько приготувавшись, мандрівники вирушили в дорогу.

Перша зупинка – острів «Математика». Важко було шукати скарби острову в його непрохідних хащах, однак учні добре знали як їх приборкати. Вони читали веселі вірші про множення, складання, відрахування та ділення, правильно розв'язали задачу-жарт «Непосидючі пасажири» і охоче міркували над дотепними завданнями математичної вікторини. Дехто з учнів й не здогадувався, що математика може бути такою веселою.
У гарному гуморі вирушили мандрівники до наступного пункту призначення – водоспаду «Російської мови». Прохолодно та приємно було біля його лагідних вод. Тут на школярів вже чекали весела Граматика та Розділові знаки, від яких вони дізнались про справжні дива: як з цілого речення зробити одне слово або повністю змінити значення вислову за допомогою одних лишень розділових знаків.

Наприкінці подорожі бібліотекарі молодшого відділу ознайомили учнів із книжковою виставкою. Було тут безліч корисних та цікавих видань, покликаних допомогти у навчанні, зробити його захоплюючим і веселим: «Королівство веселих чисел», «Захоплююча математика», «Весела граматика», «Весела перерва» та багато інших. 
Подорож планетою Знань виявилась настільки дотепною, пізнавальною та веселою, що мандрівники не охоче повертались додому, однак співробітники філії їх заспокоїли: «Бібліотека – це унікальний путівник планетою Знань, адже кожна книжка – вмістилище неймовірних вражень, знань, цікавих фактів. Відвідуючи бібліотеку і читаючи розумні, корисні книжки, Ви можете вирушати у дивовижну мандрівку планетою Знань хоч щодня».   

Немає коментарів:

Дописати коментар