10/06/21

Про користь здорового харчування та дивовижні факти про смаколики

 Про важливість раціонального харчування чули усі. Але варто копнути глибше і стає ясно, що крім цього основного твердження мало хто з нас володіє вичерпною інформацією про те.

Здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або коли його втрачаєш. Враховуючи, що наші хвороби пов’язані з тим, що ми їмо, не варто нехтувати здоровим харчуванням. Здорове харчування - користь для всього організму. Намагайтеся слідувати йому регулярно і тоді ви на довго залишитеся молодими, красивими і, що найважливіше, здоровими!

Існує багато факторів, які впливають на наші стереотипи харчування. Деякі з них ви можете контролювати, інші не підкоряються нашому контролю. На нашій зустрічі бібліотекарів філіалу 24 з відпочиваючими у таборі ЗОШ №45 з’ясували закони харчування і використання їх в формуванні індивідуального стилю харчової поведінки. А ще дізналися дивовижні факти про корисні продукти:

Моркву спочатку вирощували не заради солодкого кореня, а для отримання ароматних зерен і зелені, які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці, наприклад, виробляють і продають морквяний джем.

У полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині . А в петрушці і в солодкому перці – ще більше.

Мед - це єдина їжа, яка не псується. Вперше археологи знайшли мед в гробницях єгипетських фараонів.

Багато років тому сіль вважалася дефіцитом. Іноді, доводилося працювати цілий день, щоб отримати зарплату у вигляді 2 столових ложок солі.


Немає коментарів:

Дописати коментар