16/06/21

Загадки старих обкладинок

 У старшому відділі дитячої бібліотеки 22 відкрита книжкова виставка "Загадки старих обкладинок", на якої представлені твори письменників-ювілярів, а також книжки-ювіляри червня.

Відкриває виставку знаменита повість американського письменника Марка Твена "Пригоди Тома Сойера" (145 р.). З неперевершеною майстерністю автор змальовує світ захоплень хлопчика-непосиди, бешкетного, невгамовного, але щирого і по-справжньому доброго. "Пригоди Тома Сойера" - один із найяскравіших творів для дітей за всю історію дитячої літератури.

Гаррієт Бічер-Стоу (210 р. від дня народження) - ця тендітна жінка, донька священика, вчителька, мати сімох дітей, була вихована на принципах милосердя та взаємодопомоги, вона дотримувалася їх протягом усього життя. Мало того, що вона переховувала у своєму домі рабів-утікачів, ще й насмілилася однією з перших заявити про приниження рабовласниками людської гідності. Написавши роман "Хатина дядька Тома", Гаррієт Бічер-Стоу примусила сучасників переглянути загально прийняті уявлення про рівність та справедливість і стала однією з найвідоміших жінок свого часу.

Американський письменник-фантаст і професійний пілот Річард Бах (85 р. від дня народження) став відомий світовій публіці завдяки повісті-притчі "Чайка Джонатан Лівінгстон". Романи автора пронизані пристрастю польоту стремлінням та життям, боротьбою з буденністю і необхідністю плисти за течією, перестають мріяти. Шанувальники називають книги Баха мотиваційними.

Василь Шкляр (70 р. від дня народження) - один із найвиідомиших і найбільш читаних сучасних українських письменників. Деякі літературні оглядачі називають його "батьком українського бестселера". Він створив збірку яскравих оповідань " Помста Баби Яги", про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці.



Немає коментарів:

Дописати коментар