20/07/20

ШАХОВИЙ КАЛЕЙДОСКОП

Таку назву носить книжкова виставка в бібліотеці-філії №11
Однією із найдревніших у світі вважається гра в шахи. Назва її персидського походження і означає: шах мат - володар помер. Батьківщиною шахів є Індія.     У тому вигляді як ми їх знаємо, шахи - популярна і досить складна гра. Як одна з найрозповсюдженіших спортивних ігор сучасності, вона поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планування власних дій, логічно мислити.
Починаючи з 1966 року, за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації, щорічно 20 липня відзначається Міжнародний день шахів. Цього дня найпалкіші шанувальники гри, найкращі гравці збираються для проведення турнірів і для визначення справжнього гросмейстера. В Україні День шахів - 20 липня - оголошено Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2011 року
 У наш час  шахами захоплюються мільйони людей в усьому світі. Не є винятком і Одеса. Саме для них працівники бібліотеки організували книжково-ілюстративну виставку «Шаховий калейдоскоп» Книги, представлені на експозиції, стануть у нагоді  широкому загалу любителів шахів.
  Тож запрошуємо відвідати бібліотеку-філію №11



Немає коментарів:

Дописати коментар