23/01/20

«Читаючи Чехова…»

за гумористичними оповіданнями
(до 160-річчя від дня народження А. П. Чехова)
Тогда человек станет лучше,
когда вы покажете ему, каков он есть…
А. П. Чехов
Друкуватися Антон Павлович почав ще за років навчання на медичному факультеті Московського університету. Більшість його ранніх оповідань − стислі дотепні сценки, у яких влучно схоплено кумедні «дрібниці життя». Молодий Чехов підписував свої твори веселими псевдонімами (найпопулярнішим був Антоша Чехонте). Публікації автора-початківця, що мав надзвичайно гострий погляд на життя, привернули увагу.
Ідеалом Чехова завжди була людина внутрішньо благородна, цілеспрямована, але в повсякденному житті він найчастіше зустрічає таких людей, що живуть дрібними і банальними інтересами. Однак саме в «дрібницях» виявляються негативні риси людської вдачі, які викриває і висміює автор. Його сміх − могутня зброя проти будь-яких утисків і приниження людської гідності.
Читачі філії №37, учні 6-х класів школи № 44, ознайомились з цікавими фактами життя та творчості А. П. Чехова. Із задоволенням переглянули відео, виставку книжок, які підготували бібліотекарі, прийняли активну участь в обговоренні оповідань «Товстий і тонкий», «Хамелеон», відповідали на запитання за темою. Читачі усвідомили, що оповідання Чехова потребують уважного читання, в них немає жодного зайвого слова, важлива кожна дрібниця.



Немає коментарів:

Дописати коментар