19/12/19

День Святого Миколая у бібліотеці 45

День святого Миколая в Україні кожного року відзначають 19 грудня. А чи написали ви йому листа і що саме попросили цього року? Та й чи впевнені, що заслужили ці подарунки? Якщо так, то вранці 19 грудня знайдете під подушкою все, що хотіли, якщо ж ні, то отримаєте різочку.
Найбільше цього свята чекає дітвора. У своїй уяві хлопчики та дівчатка, здебільшого, малюють таку картину: сивобородий чоловік із величезним мішком, в якому безліч подарунків, спускається з небес і у супроводі своїх помічників – ангелика та чортика, непомітно підкладає під подушку коробки з дарунками або прутики. Те чи інше він кладе тоді, коли начебто одержує вказівку від янгола, який переконує, що впродовж року дитина була слухняна, чи від чортика, який згадує, у чому малеча прогрішилась.
Проте у давнину свята Миколая чекали і дорослі. Традиційно у цей день вони сходилися веселилися, варили кутю та узвар, щоб у наступному році щедро вродили жито і плоди.
Бібліотеки-філії запросили до себе на свято читачів. До філії 45 завітали ще й ніжні ангелики, веселий чортик Антіпка, які допомагали проводити веселі конкурси, вікторини з піснями, хороводами та, звичайно ж, подарунками!

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар