28/08/18

День Державного прапора України


23 серпня в День Державного прапора України, напередодні Дня Незалежності нашої Держави, бібліотека-філія № 22 запросила своїх читачів на хвилину цікавих фактів "Обереги і символи України".
Біля книжкової виставки бібліотекар старшого відділу Наталья Левченко розповіла дітям про символіку нашої Держави, про народні обереги, такі як український віночок, який є частиною українського національного костюма. Що в давнину їх носили тільки дівчата, плели з живих квітів. Вважалось, що в них є чаклунська сила, здатна захистити від будь-якого лиха. Тому український віночок не просто прикраса, а й оберіг. Про наш український вишитий рушник, про символічне значення різних візерунків, та кольорів на ньому. І, звичайно ж, мова була й про Державний Прапор, Герб, та Гімн.  Наталья Володимирівна
ознайомила читачів з найбільш цікавими та змістовними книгами, про нашу Батьківщину, про її минуле, сьогодення та майбутнє. Дити із задоволенням слухали, та з цікавістю розглядали книжки. Багато книг з виставки було взято додому.


 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар