11/03/16

«Поезія Шевченка – то музика народної душі»

Тарас Григорович Шевченко – постає перед нами не лише неперевершеним генієм української поезії та загальновизнаним майстром у сфері малярства, а перш за все – народним поетом. Уже назва його першої збірки «Кобзар», свідчить про те, що поет співав про народ і для народу. У його творах народ заговорив про своє життя, висловлював свої мрії та сподівання. Його твори, сповнені гуманізму, правди актуально звучатимуть для всіх поколінь.
Гуманізм Кобзаревої творчості, його людинолюбство яскраво виражене в ставленні до дітей. Найласкавіші слова, найніжніші епітети поет адресує своїм юним знедоленим друзям. Шевченка, як поета і як художника, приваблювала чистота юної душі, ідеал людини, ще не знівеченої життям. Поет любив дитяче товариство, охоче спілкувався з дітьми, читав їм, а вони платили йому любов’ю та приязню. Ми, бібліотекарі філії № 37, знайомимо своїх читачів з раннього віку з творчістю Шевченка та прищеплюємо любов до палкого кобзаревого слова. 
Сьогодні допитливі хлопчики та дівчатка дитячого садочку № 42 долучилися до «спілки юних Шевченкознавців» дізналися про дитячі та юнацькі роки Тараса, послухали вірші та пісні на слова Т.Г. Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар