11/03/16

Орлиний злет Шевченківського духу

Березень для кожного українця є знаковим і значущим. Ми щороку відзначаємо традиційні Шевченківські дні. В першому весняному місяці історично закумулювалася доля нашого славетного Кобзаря. Вірніше, замкнулося коло його життя: 9 березня прийшов у світ, 10 – пішов у вічність. 
До дитячої бібліотеки – філії №48 запрошені юні читачі восьмих класів школи №5. Святково прибрана зала, виставка книжок Т.Г. Шевченка та книг про нього, картини до творів. Звучить пісня «Думи мої, думи», пламеніє свічка. 
Читачі декламують вірші поета, приймають активну участь у розгляді його життєвого та творчого шляху, із задоволенням розглядають малюнки художника. Літературні вікторини, конкурси із зазначеної теми сприймаються жваво, весело та з зацікавленістю. 
В проведеному літературному заході бібліотекар старшого відділу відтворила цілісний образ людини, митця і славного сина українського народу. І сьогодні, як живий, говорить він із своїми нащадками. Його слово живе між нами. Для нас його поезія – духовний скарб, з якого ми черпаємо свої надії і віру в світле майбутнє України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар