26/02/16

«Вона мов квітка у барвінку, цвіла в поліському саду»

Я на гору круту кремяную
Буду камінь важкий підіймать
І, несучи вагу ту страшную,
Буду пісню веселу співать.
Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити геть думи сумні!
Леся Українка «Contra spem spero!»
25 лютого виповнилося 145 років з дня народження Лесі Українки – геніальної української письменниці, яка стала окрасою і гордістю української нації. Для багатьох поколінь вона стала взірцем і яскравим прикладом виняткової мужності і оптимізму, принциповості, великої сили волі, віри та надії.
Познайомившись з біографією та творчістю Лесі Українки читачі бібліотеки № 37 учні 3-А та 4-А класу ОЗОШ №48 були вражені надзвичайними здібностями і багатогранним талантом поетеси. Змалку вона виділялася небаченим хистом та старанністю. В чотири роки вона вже читала, в п’ять грала на фортепіано, в шість – вишивала, а в девять написала перший вірш. Леся могла б стати не тільки талановитою письменницею, а й першокласною піаністкою, і навіть композитором. А коли підступила хвороба – Леся знайшла себе в навчанні, вивчала різні дисципліни, бездоганно оволоділа багатьма європейськими мовами, та все ж рідною для неї була – українська.
Багатогранний талант Лесі Українки виявився у найрізноманітніших сферах літературної праці - вона була ліриком, драматургом, прозаїком, літературним критиком і публіцистом, перекладачем і фольклористом.

Немає коментарів:

Дописати коментар