23/08/13

З Україною в серці - в Україні живу!


Любіть Україну, як сонце любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!
Володимир Сосюра

Україна – це та земля, де ми народилися і живемо, де жили наші предки. Древня легенда розповідає, що на світанку нашої Землі Бог, оглядаючи творіння своїх рук, вирішив перепочити. Земля, де опустились Бог з ангелами, була дуже багата на сонце, звірів та пташок, та найбільше сподобалися Богові люди того краю. Всюди зустрічали його з супутниками хлібом-сіллю. Він часто став навідуватися сюди зі словами: «Рушаймо у край!» Кажуть, що з того пішла назва нашої країни – «Україна».
З мами починається життя, з мами починається пісня, з мами починається Батьківщина. Без материнської любові не існувало би людство. Ми любимо своїх матерів. Такі ж святі почуття відчуваємо ми до своєї Батьківщини.
Ми пишаємося тим, що вона мала славні періоди історії, легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробування й не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від нападників.   
Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. Ми є свідками великих перетворень , що відбуваються у нас. Своєю працею,  знаннями, здобутками славімо свою країну ! Бережімо волю і незалежність України!

Такі висновки разом з дітьми намагалася зробити бібліотекар філії № 45 Шойка О. В. під час пізнавальної години «З Україною в серці -  в Україні живу» 20 серпня 2013 року. Учасники заходу  узяли активну участь у розмові, прочитали вірші про свою рідну землю, про її природу, її мову, ознайомилися з книгами з історії, культури, мистецтва України.

   
   

Немає коментарів:

Дописати коментар