02/02/13

АКТ ЗЛУКИ – ТРИМАЙМОСЯ ЗА РУКИ!


Та після бур, після хуги
Свої очистив врешті води,
І обнялися береги
Одного, вічного народу…

30 січня 2013р. в бібліотеці-філії №8 відбулася Година спілкування під назвою «Історична значимість Дня Соборності України».

 Ведучою заходу була бібліотекар старшого відділу Зуєва Тетяна Генадіївна.  А запрошеними – школярі 7-9 класів школи №103 та доцент кафедри історії ОНУ ім. Мечникова Анатолій Іванович Мисечко.

Анатолій Іванович повів свою надзвичайно цікаву та пізнавальну розповідь, починаючи ще від часів об’єднання давньоруських земель навколо києвського престолу, коли зароджувалася сама ідея соборності, тобто гуртування людей однієї віри і культури. Протягом віків реалізацією цієї ідеї займалися українські гетьмани, а 22 січня 1919 року сталася надзвичайної важливості подія, яка остаточно воз`єднала дві частини одного українського народу.
З нагоди цього державного свята в бібліотеці створено і презентовано тематичну книжкову полицю «Задзвеніли срібні дзвони в Україні».
Також, викладач університету не оминув увагою і відзначення в Україні памяті Героїв Крут (29 січня), детально зупинившись на історичних передумовах цієї трагедії. Він наголосив школярам, що без пам’яті минулого та знання власної історії ми будем схожі на перекотиполе,  а це призводить  до вкрай негативних наслідків.
Ми переконані, що ця зустріч насправді була корисною для молодих людей, збагативши їх новою інформацією і давши їм поштовх для роздумів…

Немає коментарів:

Дописати коментар