14/11/12

Прекрасні слово і душа у мові рідній воз’єднались


                                                      …Разучите
                                                                         эту мову
                                                                                        на знаменах –
                                                                                                              лексиконах алых, -
                                                          эта мова
                                                                          величава и проста…
                                                                                                            В.В. Маяковський


9 листопада в бібліотеці № 45 відбувся захід,  присвячений Дню української писемності. Учасниками його стали читачі-шестикласники з 84 – НВК.

Бібліотекар Алла Борисівна Снігуренко  розповіла про те, що мова українська сягає історичних глибин, має славну минувшину, вона, не зважаючи на те, що в різні часи ставлення до неї було не дуже  сприятливим, вистояла.  Історія української мови – це історія її народу. Українська мова входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. Нею розмовляє близько 45 мільйонів людей в Україні  і за її межами.
Діти взяли активну участь у заході: вони читали вірші про мову, співали українських пісень, охоче відповідали на запитання літературно-лінгвістичної вікторини. Для багатьох учасників заходу українська мова не є рідною, але діти підкреслювали, що знати  державну мову  країни, яка дала притулок їхнім батькам, вони вважають за обов’язок, вони мусять знати її нарівні із своєю рідною: грузинською, азербайджанською, узбецькою, російською, болгарською, тому що мова – це берегиня, що не дає погаснути вогнищу духовності будь-якого народу. 

На завершення діти прийняли присягу, у якій прозвучали такі слова: «Присягаємо, що ми не будемо останнім поколінням, яке читає «Кобзаря» в оригіналі».

Немає коментарів:

Дописати коментар