10/05/12

Літературний альманах.


8 травня, напередодні Великого Дня Перемоги в бібліотеці-філії №19 відбувся святковий літературний альманах «Шани ми не просили, не чекали нагород за справи».
Захід ретельно підготували бібліотекарі старшого відділу Л.М. Булгакова, І.Ф. Ізюмова, а також учні 8-В класу ЗОШ №8 на чолі із класним керівником О.І. Андрощук.

Літературний альманах розпочався вітальним словом завідуючої філією                                       С.О. Чередниченко: «Дорогі діти, сьогодні ми зуcтрілися для того, щоб віддати данину унікальним особистостям – письменникам, композиторам, журналістам, перекладачам, які не тільки мужньо воювали у Великій Вітчизняній Війні, але й залишили невмирущу згадку про неї у своїх творах».


Тривав літературний альманах більше години, але для всіх його учасників час промайнув надзвичайно швидко. Діти виразно декламували загальновідомі, улюблені вірші про війну Константина Симонова, Юлії Друніної, Булата Окуджави, а також зацікавлено слухали добірку біографічних даний про цих особистостей.

Увагу школярів привернула книжкова виставка «З Днем Перемоги», на якій були представлені різноманітні видання військової тематики з фонду бібліотеки: «Фронтова лірика», «День Перемоги: пісні великого подвигу», «До останнього подиху: вірші радянських поетів», «Перемога. Вірші поетів України» та багато інших.

Згадували під час заходу і одеситів, які зробили значний внесок у загальну справу перемоги. Бібліотекарь Л.М. Булгакова розповіла захоплюючі історії про Всеволода Багрицького та Григорія Поженяна, а також навела уривки з їх творів.

Щирі, а часом надзвичайно особисті вірші про війну, написані її свідками, людьми, які із власного досвіду знають про лихолітття бойових дій, справили на присутніх незабутнє враження. Всі пройнялися почуттями вдячності та поваги до солдат і вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з боїв, хвилиною мовчання.

Наприкінці літературного альманаху в бібліотеці лунали звуки музики – як згадка про те, що життя триває і ми мусимо цінувати кожен день, прожитий під мирним небом.  




Немає коментарів:

Дописати коментар