09/03/12

«Великий син великого народу»

Продовженням циклу шевченківських заходів у бібліотеці-філії №8 став – літературний портрет «Тарас Шевченко – національний герой світового рівня», який відбувся 07 березня 2012 р., за участю учнів 5-6 класів школи №60.  


Захід підготували і провели бібліотекарі Кравець В.М. та Федоренко А.І.
Мужицький син, кріпак, школяр дяка-п’яниці, самоук, професор графіки Петербурзької Академії мистецтв, геніальний поет, філософ, історик, патріот, громадський діяч, фольклорист, інтелігент з простого люду...
І все це він — Тарас Григорович Шевченко.
Цього дня, напередодні 198-ї річниці з дня народження Кобзаря, невпинно звучали його безсмертні твори – поезії, що зворушують і зачаровують, декламувались фрагменти з віршів «Доля», «Мені тринадцятий минало», «Думи мої, думи мої», «Сон», «Заповіт»…
Школярі не просто слухали розповідь бібліотекарів про життєвий і творчий шлях поета, вони охоче йшли на діалог і приймали активну участь в обговоренні питань, що їх зацікавили.


Особливу активність діти проявили у літературній грі-вікторині. Приємно зауважити, що відповідей було дуже багато і більшість із них – вірні. Нагородою стали символічні, але корисні подарунки.


До заходу було підготовлено тематичну книжкову полицю, з подальшою презентацією представлених книг та статей періодики.

Немає коментарів:

Дописати коментар