15/04/11

«Визволителі Одеси: як це було»


67 років тому визволителі нашого міста зробили все можливе і неможливе, захистивши Одесу від окупації фашистської Німеччини та Румунії за лічені години, при мінімальних людських втратах. За цей подвиг, щороку, одесити не перестають дякувати героям Великої Вітчизняної війни, хоча зараз їх залишилося зовсім мало.
11 квітня, вшановуючи цю дату,  в бібліотеці-філії №8 відбулася зустріч читачів 7-х класів школи №18 з ветераном Великої Вітчизняної війни  Євою Ісааківною Лапотинською, 1918 року народження, корінною жителькою Молдаванки.  Єва Ісааківна була зворушена такою увагою і, зі сльозами на очах, розповіла про свій важкий життєвий шлях, про роботу зв’язкової  і про те, що за будь-яких умов необхідно завжди залишатися оптимістом і вірити у свої сили. Школярі були захоплені її розповіддю, і навіть після зустрічі ще довго обговорювали свої враження про почуте…
 До цього заходу в читальному залі бібліотеки була оформлена тематична книжкова полиця, з експонатами якої було детально ознайомлено читачів.
Організатори заходу – Кузнецова Н.В. та Кривенченко Л.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар