11/07/21

Липень в гості завітав. Загадки старих обкладинок

 Шановні книголюби! Вас вітає книжкова виставка "Загадки старих обкладинок", яка представлена у старшому відділі дитячої бібліотеки 22. 

Талановиті автори-ювіляри та книги-ювіляри липня чекають своїх читачів! 

БЕАТРІКС ПОТТЕР - прославлена англійська дитяча письменниця-ювіляр (155 р. від дня народження) і талановитий художник, відома всьому світу як творець таких чудових персонажів, як їжачиха Ухті-Тухта і кролик Пітер з найуспішніший її книги "Казка про кролика Пітера". 

Творчість Беатрікс Поттер орієнтоване на дітей різного віку і припаде до смаку навіть дорослим. Її твори, а всього було опубліковано двадцять три книги, користуються великою популярністю вже більше ста років та переведені на кілька десятків мов. 

ВАСИЛЬ ЧУХЛІБ - український письменники-ювіляр (80 р. від дня народження), журналіст, громадський діяч, літературознавець, член Спілки письменників і Спілки журналістів України. Лауреат державної премії ім. Лесі Українки та літературної премії ім. Наталі Забігли. 

В. Чухліб був одним з найкращих творців новел, етюдів та мініатюр у "дорослій прозі" свого часу. Однак не менш відомим він став завдяки своїм оповіданням та казкам для дітей. Героями його казок є ведмедик Клиш-Клиш і павучок Канапчик, лисичка Мальвіна і зайчик Гаманець та багато інших. Письменник своїми творами запрошує дітей пільніше поглянути навколо себе та навчає їх любити свою малу батьківщину. 

Як говорив Ю. Збанацький: "У цього письменника свій стиль і своє бачення світу. Він володіє рідкісним даром писати коротко, а показувати багато, уміє розповісти цікаво й хвилююче, навіть поетично, про речі, на перший погляд, звичайні, буденні".

СЕРГІЙ ГРИДІН - сучасний український письменник-ювіляр (50 р. від дня народження), автор багатьох номінантом та лауреатом літературного конкурсу Спілки письменників на найкращу книгу року "Глиняний кіт". 

С. Гридін опублікував цикл про пригоди Сашка та Петрика у "Федько, прибулець з Інтернету", "Федько у віртуальному місті" та "Федько у пошуках чупакабри". Крім того, він створив низку оповідань для підлітків, з-поміж них "Відчайдушні", "Не такий", "Незрозумілі", "Не ангел", "І паралельні перетинаються" та "Доросл зненацька". Також письменник підготував кілька творів для дорослих читачів "Сапери", "Віраж" та "Чужий". 

Фантастично-пригодницький роман "МАНДРИ ГУЛІВЕРА" (295 р.) видатного представника епохи Просвітництва, знаменитого англійського письменника Джонатана Свіфта дає змогу читачеві побувати разом із головнім героєм у дивовижних країнах ліліпутів та велетнів, де той зазнає неймовірних і карколомних пригод і знаходити разом із ним вихід із найскрутнішого становища. 

Роман "ОСТАННІЙ З МОГІКАН" (195 р.) Джеймса Фенімора Купера, американського письменника-романтика, одного із засновників жанру авантюрного роману, у якому з великою майстерністю відтворено взаємини європейців та індіанських племен часів англо-французької війни за панування над північно-американськими землями.  

У центрі оповіді дві тендітні сестри, що прагнуть потрапити до форту свого батька командира загону англійцеві, та їхні мимовільні захисники - благородні індіанці Уінкас і Чингачук та відважний мисливець Соколине Око.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар