19/06/20

Колиска європейської цивілізації.

Грецію вважають колискою європейської цивілізації. У країні багато пам`яток архітектури. Більшість із відомих семи чудес світу знаходились в Греції - Колос Родоський, статуя Зевса, маяк у Форосі, усипальниця Мавсола. Саме з мистецтва Греції бере початок мистецтво будь-якої європейської країни.
На території Західної Європи збереглися руїни античних міст і навіть цілі споруди. Чимало звичаїв, традицій і свят у сучасній Європі - античного походження. Багато слів у західноєвропейських мовах походить від грецької. У європейському мистецтві ми знаємо багато творів, живопису і скульптури, музики, художньої літератури на сюжети з грецької міфології. Закони краси, відкриті античними митцями, і досі вважаються найдосконалішими, а мудрість античних філософів-неперевершеною.
Територія України також завжди була пов`язана з античним світом. У Північному Причорномор`ї збереглися руїни міст,споруджених греками. До наших днів дійшла грецька назва Дніпра-Борисфен. У скіфських курганах України знаходять коштовні вироби,виготовлені грецькими майстрами на замовлення скіфської знаті. Абетка української мови заснована на грецькому алфавіті; чимало слів у нашій мові теж грецького походження. Багато крилатих висловів взятих із давньогрецьких міфів широко використовуються і в сучасній українській мові…..
Запрошуємо наших читачів для ознайомлення з культурою Греції в дитячу бібліотеку №10.
Чекаємо на вас!!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар