25/06/20

«День моряка»

Щорічно 25 червня відзначається День моряка або, по-іншому, День мореплавця (Day of the Seafarer). Рішення про святкування було прийнято в 2010 році. Держави-члени Міжнародної морської організації ІМО (англ. International Maritime Organization, IMO), що входять в ООН, підписали на конференції в Манілі резолюцію №19, яка послужила підставою установи цієї міжнародної дати. У резолюції підкреслювалося, що спеціальний день для людей всіх морських професій необхідний, тому що внесок моряків в справу міжнародної торгівлі, світової економіки і в розвиток громадянського суспільства в цілому є неоціненним.
Історія залишила чимало славних сторінок подвигів моряків, про них пишуться численні романи, повісті, створюються кіно- і мультфільми. Навіть відкриття пам'ятника одному з відомих моряків-мультгероев стало великою подією в Америці. День моряка - це не тільки привід привітати «морських вовків». Це, перш за все, привід заявити про насущні проблеми, з якими стикаються сучасні моряки. Однією з таких проблем на міжнародному рівні є проблема піратства. І сьогодні боротьба з цим злом ведеться усіма державами на всіх морях і океанах.
Дитяча бібліотека-філія №10 приєднується до привітань, що звучать на адресу всіх моряків і працівників цієї галузі. І пропонує усім бажаючим ознайомитися з літературою, яка відображає життя та захоплюючі пригоди моряків. Бажаємо їм щирої радості та успіхів, нових досягнень, і будемо чекати на них з нетерпінням на березі!


Немає коментарів:

Дописати коментар