16/12/16

“Царівна пісень Чураївна до нас повернулася знов”

6 грудня у літературно-музичній вітальні Центральної бібліотеки для учніві10- х класів ЗОШ № 57 відбулося літературно-музичне знайомство “Царівна пісень Чураївна до нас повернулася знов” за участю гостей з Одеського академічного українського музично- драматичного театру ім. В.Василька.
Завідуюча літературною частиною театру Любов Федченко в поетичній формі, натхненно представила моновиставу про українску пісню та творчість нашої сучасниці, класика української літературы Ліны Костенко - автора історічного роману у віршах про Марусю Чурай.
Прозвучали легенди, пов’язані з виникненням українських пісень.Названі письменики, яки присвятили свю творчисть М.Чурай.
У виконанні Наталії Шпір слухали пісні: “Грицю, Грицю до роботи”, Віють вітри віють буйні “ , “ Ой не ходи Гицю тай на вечориці, “Зелененький барвиночку”, “На що мені чорні брові” автором яких вважалась Маруся Чурай. 
Чаруючий голос виконавиці брав у полон слухачів. До уваги школярів були представлені книги Ліни Костенко та інших авторов з фонду бібліотеки.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар