30/05/16

23 травня у світі відзначається День черепахи.

Серед тих, хто долучився до цього свята, були й учні 6-В класу, ЗОШ №82, разом із бібліотекарем філії № 22 Мариною Миколаївною Пижовою.
Під час уявної екологічної експедиції, що мала назву «Ця дивовижна Тортуга», учні розповідали при власний досвід спостереження за черепахами як у дикій природі, так і вдома або в зоопарку. Йшлося не тільки про черепах і їх місце у природі, а й про важливість збереження цих дивовижних істот. На думку дітей, найбільший захват викликає здатність черепах носити з собою свій дім і ховатися в ньому від негоди та ворогів.
З цікавістю дітлахи слухали про найменший з існуючих видів, та підраховували, скільки приблизно дітей важить найбільша в світі черепаха.
Під час цієї експедиції учні також мали змогу зазирнути у книжки, почитати, та подивитись на ілюстрації. Більшість з них зацікавились не тільки черепахами, а й іншими тваринами, що живуть поряд.
На думку дітей, будь-яку живу істоту треба захищати та оберігати, а також не забруднювати Землю - великий дім, де живемо ми всі.

Немає коментарів:

Дописати коментар