22/10/15

«Нет повести печальнее на свете чем повесть о Ромео и Джульетте»

0 Шекспіре! Твої герої й нині
Величчю душі чарують знов,
І надихає наше покоління
їхня віра в щастя і любов.
Сьогодні в бібліотеці – філії №48 під такою назвою відбулася літературна зустріч з читачами 9-х класів ЗОШ №5. Присвячена вона ювілею книги В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта».
Він був король. Король поезії. Король театру. В історії людства знайдеться небагато рівних йому. Минуло понад 400 років, а твори Шекспіра не припали пилом історії. Він серед нас, бо і нині його п'єси йдуть з аншлагом у театрах усіх країн світу.
Світ кохання спроможний змінювати людину, робити її досконалішою, мудрішою. Яке збагачення розуму дав цей безсмертний шедевр, що завоював увесь світ.
Великі враження і фантазії, захоплюючі пізнання зарядили їх на роздуми. Виявилося велике бажання знайомитись із «земною біблією», як поважно називав Шекспіра Тарас Шевченко!
Такі шедеври, як "Ромео і Джульєтта", "Гамлет", "Король Лір", могла написати тільки людина, для якої творчість — головний зміст життя.
Все своє свідоме життя Шекспір віддав театру. Він прожив 52 роки, із них 20, а може, і більше, було присвячено театральній сцені.


Немає коментарів:

Дописати коментар