24/10/14

«Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи»

22 жовтня у бібліотеці № 37 з метою відзначення 70-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу українського народу у Другій світовій війні відбулася зустріч учнів 6 класів ЗОШ № 12 з ветераном Великої Вітчизняної війни Зброжеком Анатолієм Матвійовичем.
Коли почалася війна Анатолію Матвійовичу було всього 12 років, в той нелегкий час йому прийшлося взяти на себе піклування про матір та чотирьох молодших сестер, тому що батько та старший брат пішли на фронт. Але завзятий одеський хлопець не схилив голову перед страшним ворогом. Разом з друзями він працював у партизанському загоні зв’язним до самої Перемоги. Учні з великим інтересом слухали розповідь Анатолія Матвійовича про тяжкі воєнні часи, про трагічні події самої страшної війни в історії людства, про мужні подвиги тих, хто ціною свого життя забезпечив звільнення нашої країни від фашистських загарбників. Багато цікавих питань щодо історії нашої країни та рідного міста у роки Великої Вітчизняної війни діти задавали ветерану, на які він з задоволенням відповідав.
На зустрічі лунали вірші про буремні воєнні роки, також було переглянуто відеофільм про події 1941-1945 років.
Учнів дуже зацікавили представлені на виставці справжні військові речі з часів Великої Вітчизняної війни, надані громадською організацією «Військово – історичний пошуковий клуб «Варяг».
Бібліотекарями Савіновою О.Я. та Гайдабурою І.А. була організована книжкова виставка, на який демонструвалась література про визволення нашої країни від фашистських загарбників, розповіді та спогади очевидців та учасників воєнних подій, художні твори про Велику Вітчизняну війну.

Немає коментарів:

Дописати коментар