22/07/13

Секрети звичайних речей

15 липня у черговий раз до дітей, які відпочивають у санаторії «Вікторія», прийшли бібліотекарі з 19 та 45 філіалів ЦБС для дітей. Ірина Федорівна Ізюмова розповіла про необхідність вживання у їжу  корисних рослин, що збагачують  потрібними вітамінами дитячий організм, відсутність вітамінів може спричинитись до захворювань. 

  
Під час гри у «Квітку-семицвітку» діти відповідали на запитання вікторини про знайомі з дитинства фрукти і овочі,  вживання яких сприяє нашому здоров’ю.

Марія Іванівна Суховецька під час пізнавальної гри «Секрети звичайних речей» звернула увагу малих слухачів на те, що нас оточують безліч речей, предметів, якими ми користуємося майже щодня. Коли вони зявилися, як вони виглядали у давнину, яким було їхнє призначення, чому так називаються?
Здивувалися діти тому, що лялька спочатку була оберегом людині, пізніше стала іграшкою-забавкою дитині.
Цікавою виявилася історія виникнення ковзанів: найдревніша знахідка зберігається у Казахстані, хоч довгий час батьківщиною ковзанів вважалися Британія та Скандинавія. Чому в Росії цей предмет називають «коньки»? Напевне, тому що надівши ковзани, людина могла швидко рухатися по льоду (ніби на конях мчати).

Історія звичайної ручки не менш цікава, і почалася вона не з гусячого пера: у Єгипті існувала справжня ручка, яку не треба було мачати весь час у чорнильницю. Винахід єгиптян було забуто, і довгий час гусяче перо скрипіло по пергаменту, поки його у XVIII столітті не замінило сталеве перо.

Немає коментарів:

Дописати коментар