03/07/13

Сказочный детектив "Кто сказал мяу" к 110-й годовщине В.Сутеева

Володимир Сутєєв -  письменник, художник, сценарист, кінорежисер

У літературу він прийшов із світу кіно, де впродовж багатьох років працював у галузі мультиплікації. Художник-ілюстратор довгий час малював картинки для майбутніх мультиків, ілюстрував книги своїх колег по перу - Корнія Чуковського, Самуїла Маршака, Сергія Михалкова, Григорія Остера.
Завдяки його пензлю читачі отримали прекрасні ілюстрації книг Дж. Родарі «Пригоди Цибуліно», норвезького письменника А. Прейсена «Веселий Новий рік», англійського письменника Л. Муура «Крихітка Єнот і той, хто сидить у ставку».
У 1952 році виходить його перша книжка «Дві казки про олівець і фарби». А потім В.Сутєєв стає дитячим класиком і створює мультфільми та книжки для молодшого шкільного віку, як і К. Чуковський та С. Маршак.

 
Про це 1 липня цього року розповіла Тетяна Олександрівна Ерешова, бібліотекар філії № 46, дітям, що відпочивають у  міському оздоровчому таборі «Вікторія».

   
Л. І. Ляхова (завідуюча філією № 46) та М. І. Суховецька (завідуюча філією № 45) ознайомили слухачів з казками В. Сутєєва «Мішок яблук», «Хвости», «Паличка-виручалочка», «Хто сказав «няв»?, «Що це за птиця?». Діти з приємністю згадували мультфільми, створені В. Сутєєвим «Сніговик-поштарик», «Кораблик», «Кошеня на ім’я «Гав».
5 липня 2013 року виповниться 110 років від дня народження знаного Майстра, твори якого постійно видаються у Європі, Сполучених Штатах Америки, Мексиці.



Немає коментарів:

Дописати коментар