27/02/12

Літературний вернісаж

Я на гору круту крем'яную
Буду камінь важкий підіймать
І, несучи вагу ту страшную,
Буду пісню веселу співать.
Леся Українка


В рамках літературного вернісажу, що презентує наявні у книжковому фонді твори українських класиків, 15 лютого в бібліотеці-філії №8 відбувся святковий захід, присвячений життю і творчості Лесі Українки. Захід був підготовлений  і проведений бібліотекарями старшого відділу разом із учнями 5-го класу школи №18 та їх викладачами.


Із завмиранням серця діти слухали розповідь бібліотекаря Кривенченко Л.П. про тернистий життєвий шлях великої поетеси. Леся Українка була однією з найосвіченіших жінок свого часу, володіла багатьма європейськими мовами. В 19 років Леся написала підручник з «Історії східних народів» - для молодших сестер. Вона була талановитою піаністкою, тонко розуміла мистецтво. Її душа й тіло були загартовані стражданнями. Ця тендітна дівчина вела тридцятирічну боротьбу з невиліковною хворобою – туберкульозом. Але ніщо не здатне було підкорити героїчний дух цієї яскравої особистості…


Після розповіді бібліотекаря, читачі прийняли участь у цікавій літературній вікторині, покликаній перевірити знання та уважність дітей стосовно представленої теми, переможці вікторини отримали пам’ятні подарунки.


Велику естетичну насолоду отримали всі присутні від декламування  юними читачами поезій Лесі Українки.



На заході також було представлено книжкову тематичну полицю
«В творах українських класиків – історія мого народу».








Немає коментарів:

Дописати коментар