06/02/12

Вечір пам’яті.

3 лютого в бібліотеці-філії №8 відбувся масовий захід - вечір пам’яті, 
присвячений трагічній загибелі Героїв Крут.

Працівники бібліотеки, разом із читачами – старшокласниками гімназії №4, підготували виступ читців, що супроводжувався показом історичного відеоматеріалу. Діти схвильовано розповідали, як в їхніх душах переплелися різні емоції – і біль, і гордість за своїх загиблих ровесників, вони намагалися зрозуміти причини трагедії, аналізували її наслідки,

називали Героїв поіменно і запалювали свічі пам’яті та пошани.

До заходу була підготовлена тематична книжкова полиця
«Герої Крут – символ національної честі», з використанням книг, періодики та копій архівних документів стосовно бою під Крутами.

Наскільки населення України, та Одеса зокрема, постраждали від більшовицького терору – розповів присутнім кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України
ОДНУ ім. Мечникова Анатолій Іванович Мисечко.

В свою чергу, директор ЦМБС для дітей м. Одеси Галина Яківна Лазарєва, також висловила свою думку, зосередивши увагу на жертовності молодого покоління.

Завідуюча філії №8 Наталя Іванівна Белінська подякувала усім учасникам та гостям заходу, підкресливши необхідність таких заходів для пам’яті цього самовідданого подвигу юних українців для всіх прийдешніх поколінь.


Посилання на статтю "Не поразка, а перемога!" в газеті "Чорноморські новини" четвер 9 лютого 2012 року №011 (21275


Немає коментарів:

Дописати коментар