11/09/20

Вернісаж: "Ілюстрація - душа дитячої книжки"

Ілюстрація- душа дитячої книжки. Вона дуже важлива для дітей, які лише вчаться читати - для них усе починається з картинки. Тому книжкові ілюстрації не можна розглядати окремо від тексту. Вони підштовхують до фантазії, допомагають ознайомитися з сюжетом твору, стати співучасником подій, описаних письменником, поетом, ненав'язливо вселяють в душі читача перші поняття про добро і зло, чесність і підступність, хитрість та довірливість.

Основні принципи та вимоги до книжкової ілюстрації складалися десятиліттями. Перший принцип-зробити книжку яскравою і зрозумілою для дітей. Другий принцип - пізнавальний, так як діти дуже допитливі, тому що пізнають світ. Важливим в ілюстраціях для дітей є пізнавальний елемент. Малюнки повинні давати відповіді на наступні питання: "Як?", "Чому?", "Де?", "Навіщо?". Третім принципом є педагогічна, виховна спрямованість книжкової графіки. Ілюстрації до текстів розширюють світ дитини, в них розповідається про знайомі речі, про те, що слід робити, а чого уникати.

А чим зацікавити дошкільнят, які ще не вміють читати? Звісно ж яскравими картинками в книжках!

Радо зустріла малеча ДНЗ №21 бібліотекарів дитячої бібліотеки №10.

Дітлахи гортали сторінки книжок і опинялися у дивовижному світі чудес, впізнавали казкових героїв, відкривали таємничі віконця.

А барвисті ілюстрації зробили знайомство з книгою яскравим і незабутнім, подарували нові враження та позитивні емоції.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар