08/05/20

8 та 9 травня вважаються Днем Перемирення та Днем Пам’ті загиблих.


З червня 1941 року після вторгнення військ Німеччини та її союзників на територію СРСР, уся Україна стала ареною запеклих бойових дій. У складі військ Південно-Західного фронту українці становили до 50 % бійців. Загальна кількість осіб, мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил, перевищує 6 млн. бійців.
Кожний другий з них загинув, а кожний другий з тих, хто залишився живим, став інвалідом. Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Український вимір Другої світової не обмежувався боротьбою Вермахту та Радянської армії на українській території.


Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднання націй. Не забуваємо - той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. І вже 75 років ми згадуємо цю велику перемогу.
День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Друга світова війна скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир. Тому, як би історики та ідеологи не сперечалися, ми повинні пишатися нашим великим і талановитим народом.

Текст – Ніна Новицька
Фото – Ганна Писана
Дитяча бібліотека 26



Немає коментарів:

Дописати коментар