15/03/13

СВІТЛИЦЯ ШЕВЧЕНКОВОГО ЗАПОВІТУ


«Народи дуже часто схиляються перед своїми великими, замість того, щоб їх чути»

«Як у нашому славному хорі твій безсмертний звучить Заповіт…» - таку назву мав святковий захід, у формі мистецької світлиці, що відбувся 14 березня в бібліотеці філії №8. Нашими гостями були учні 8-9 класів школи №18.
До уваги читачів запропоновано – прослуховування мультимедійного компакт -диску «Тарас Шевченко – Кобзар» , подарований бібліотеці одеським міським осередком ГО «Просвіта».
Славетні твори Тараса Шевченка звучали у виконанні таких знаних майстрів художнього читання як Г. Юра, А. Паламаренко, Н. Крюкова, Н. Ужвій, М. Садовський…, співаків О. Петрусенко, І. Паторжинський, Д. Петриненко…, на музику М. Лисенка, К. Стеценка, П. Майбороди, М. Спаринського, інших композиторів, а також, поема «Гайдамаки» у виконанні Львівського театру ім. Марії Заньковецької.
Безумовно, крім цього, бібліотекарі представили дітям всю палітру наявного книжкового фонду, присвяченого такій непересічній особистості, як Тарас Шевченко.
Традиційно проводячи Шевченківські заходи, ми завжди намагаємося уникнути формалізму, адже геніальність Кобзаря полягає ще і в тому, що його можна безкінечно для себе відкривати і безкінечно дивуватися його актуальності… І в нас виникло приємне відчуття, що читачі це також зрозуміли.
В знак підтвердження – маємо чудові дитячі малюнки на тему заходу!

Немає коментарів:

Дописати коментар