30/09/12

Подвійне свято у бібліотекці-філії №19.



27 вересня співробітники бібліотеки-філії №19 відзначили подвійне свято – 55 років з дня заснування закладу та Всеукраїнський день бібліотек.
  
       
Привітати колектив прийшли віддані читачі, громадськість Ближніх Млинів, а також учні 7-РО класу ЗОШ №8 для яких бібліотека протягом багатьох років є помічницею у підготовці до шкільних занять. Прикметно, що класний керівник учнів – Лукова Валентина Володимирівна колись також була постійною читачкою бібліотеки, тож її підопічним є з кого брати приклад.

- Дорогі друзі, шанувальники друкованого слова, - звернулась до присутніх завідуюча філією Чередниченко Світлана Олександірвна, - сьогоднішній день є для всіх нас важливим і незвичайним. Наша бібліотека відкрила свої двері вже пів століття тому і напевно немає в нашому мікрорайоні родини, в якій би не чули про цей осередок культури або не відвідували його. Ми щиро вдячні Вам за відданість і сподіваємось, нас ще чекає попереду багато дивовижних відкриттів у світі книжок.


Насичена святкова програма, яку спільно підготували бібліотекарі старшого відділу Булгакова Л.М., Ізюмова І.Ф. та школярі, викликала багато посмішок і теплих емоцій. Діти декламували вірші про важливість бібліотечної праці і читання, розігрували комедійні сценки, охоче брали участь у літературних вікторинах. 

Тріо дівчат навіть презентувало пісню під акомпонімент українського національного музичного інструменту – бандури. І кожна частина свята неодмінно супроводжувалась оплисками аудиторії.
Багато теплих слів та побажань лунало в цей день в стінах бібліотеки. Діти із зацікавленістю слухали виступ почесного гостя заходу – Рябікової Лариси Георгієвни, яка завідувала філією у далеких 70-80хх роках вже минулого століття.
- Любов до книги прищепила мені шкільний бібліотекар, - розповіла Лариса Георгієвна, - Вона була надзвичайно вимогливою, інтелігентною, розумною жінкою, яка відкрила мені книги, за допомогою яких я навчилася найважливішим речам – почуттю справедливості, дружбі, відданості. Ось так і виникла моя любов до книжок, до бібліотек і до бібліотечної роботи, якою із задоволенням займаюсь все своє життя.
Серед запрошених на свято була й родина Норелів, члени якої відвідують бібліотеку вже в 4-му поколінні. За влучним висловом Норель Олега Романовича, ще мати якого відвідувала філію, читання – це своєрідна вправа для мозку, тож воно є обов’язковим для всіх, хто хоче бути розумним, кмітливим і досягти в житті успіху.

  

Веселе бібліотечне свято не закінчилось і після того, як гості ознайомились з книжковою виставкою нових надходжень і попрощались до наступних зустрічей. 27 вересня було для бібліотеки днем відкритих дверей. Кожен охочий міг стати бажаним гостем, роздивитись книжкові полиці, послухати про історію і сучасність філії, а також ознайомитись зі звітом бібліотеки про свою діяльність.
Бібліотеку-філію №19 було засновано у непрості післявоєнні роки і будували її дружно, всім мікрорайоном. Першим співробітникам закладу, серед яких був учасник Великої Вітчизняної війни Гіршман Ізраїль Львович, допомагали учні школи №8, солдати сусідньої військової частини. Напевно, така згуртованість, дружність і стала запорукою успішної роботи бібліотеки протягом багатьох років її існування. І сьогодні, вдячність та любов читачів постійно підтримують колектив, дозволяють натхненно працювати і вірити у те, що попереду на бібліотеку чекають ще багато років плідної роботи.   


Немає коментарів:

Дописати коментар