12/06/12

Лабораторія корисних порад


11 червня бібліотекарі молодшого відділу бібліотеки-філії № 37, за адресою вул. Марсельська, 14, запросили в свою «господарчу майстерню» читачів-учнів загону «Веселка», пришкільного літнього табору «Сонечко» ОЗОШ № 44.
Світ краси безмежний та розмаїтий, недарма багато століть представники різних мистецьких професій намагаються відобразити його в своїх творах. Не кожна людина здатна намалювати картину або створити скульптуру. Але існують різні види декоративного мистецтва, які є загальнодоступними, а їх твори цікавими.
В нашій бібліотеці працює безкоштовний гурток «Руками творяться чудеса», де юні майстри та майстрині  можуть оволодіти мистецтвом витинанки, аплікації, в’язання на спицях, саморобок із підручного матеріалу  та виробів із солоного тіста. Керівник – Худякова Людмила Миколаївна.

Ручна творча праця допомагає дітям стати більш посидючими, уважними, терплячими. Вона заспокоює, радує, надихає. Японські  психологи вважають, що моделювання допомагає розвивати логіку, витинанки – красномовність,малюнок і колір урівноважують характер та наділяють дитину почуттям Гармонії.

Майстер-клас по в’язанню на спицях від Людмили Миколаївни.
В’язання сприяє гарному настрою, відволікає від похмурих думок. Навіть хворим, якщо вони страждають на безсоння, нервове виснаження, підвищену дратівливість лікарі призначають «спицетерапію».

Ліплення із солоного тіста давня забава, що збереглася донині. Дітям дуже корисне це заняття, адже воно розвиває фантазію, знімає надлишкову емоційну напругу, розвиває моторику пальців, покращується робота всіх органів  та самопочуття в цілому. До того ж, солоне тісто несе в собі масу позитивної енергетики. 

Будемо раді, якщо ці книги стануть для Вас зрозумілими та корисними. Читайте, вникайте та пробуйте разом із нами. Ми чекаємо на Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар