05/10/11

Бібліотекар – слово сонячне і горде.


30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек, був особливим днем для всіх бібліофілів: школярів, студентів, аспірантів, науковців. Всіх тих, хто не уявляє свого життя без унікальної скарбниці знань – бібліотеки.
В бібліотеці-філії №19 цей день відзначили великим святом: «Бібліотекар – слово сонячне і горде, порадник наш і друг». В гості до бібліотекарів завітали учні 7 РН класу ЗОШ №8 на чолі зі своїм класним керівником Нікітіною Олександрою Метрофанівною. Діти подарували красивий букет осінніх квітів, а також висловили побажання наснаги, міцного здоров’я, натхнення всьому колективу філії: завідуючій Чередниченко С.О., бібліотекарям Булгаковій Л.М., Ізюмовій І.Ф., Мединській Л.М., Іваниці І.М.

На початку свята з вітальним словом до гостей звернулась завідуюча бібліотеки Світлана Олександрівна Чередниченко: «Дорогі діти, сьогодні мені хочеться висловити щиру вдячність за вашу прихільність до бібліотеки та книжок, за вашу жагу знань, допитливість. Адже без вас – наших читачів, не було б і бібліотек».

 В залі обслуговування старших класів, де відбувалось святкове дійство, була представлена книжкова виставка «Бібліотека – берегиня знань і культури». Під час заходу лунали слова привітань, учні 7 РН класу читали вірші, демонстрували гумористичні сценки та міні-вистави. Колективу філії було особливо приємно почути вірш Олени Петрової, сповнений пошани до праці бібліотекарів. Дівчинка написала його спеціально до свята та виразно продекламувала.

 Бібліотекар старшого відділу Булгакова Лідія Максимівна приготувала для гостей свята калейдоскоп загадок, вікторини «Літературні герої», «Бібліотека», «Цікаві питання». Діти з радістю демонстрували свою обізнаність та кмітливість і відповідали навипередки, знаючи правильні відповіді на найскладніші питання: «Хто був першим друкарем в Україні?», «В якій країні винайшли папір?», «Хто заснував першу українську бібліотеку?» тощо. 

 Найактивніші та ерудовані учасники вікторин отримали в подарунок книжки. 

 Ірина Федорівна Ізюмова – бібліотекар абоніменту старшого відділу провела для гостей свята презентацію нових надходжень. Школярів вразили цікаві факти та історії, викладені у книжках «Неймовірне життя природи», «Історія давнього світу», «Ілюстрований атлас світу», «Енциклопедія див природи». 

 По завершені презентації всі мали змогу погортати новинки та ознайомитись з їх змістом більш детально. 

 На святі панувала атмосфера доброти, любові до книжкового слова та знань. Це і було найкращим подарунком всьому колективу філії №19 до Всеукраїнського дня бібліотек.      


газета «Одесский вестник» 6 октября 2011г. четверг №166(4999)

Немає коментарів:

Дописати коментар