Щорічно 15 грудня усіх країнах, які утримують статус провідних світових виробників чаю відзначають День чаю – свято одного із найдавніших і корисних напоїв на Землі.
Чай здавна відомий як лікарський напій.
Засіб від багатьох хвороб тільки треба знати як правильно треба його заварювати.
- Мало хто знає, що чай, заварений лиш дві хвилини, має тонізуючий ефект; 
- 5 хвилин заварювання і чай набуває заспокійливих властивостей; 
- більше 6 хвилин корисні ефірні масла випаровуються і ми п’ємо просто чайний напій. 
- Пити чай треба протягом 15 хвилин після закінчення заварювання. Якщо ви настоюєте чай цілий день постійно доливаючи у нього окріп, ви виготовляєте власноруч отруту для себе. 
- Найкраще чай вживати як абсолютно окремий прийом їжі. 
Багато різноманітної літератури про чай, його властивості знаходяться в нашій бібліотеці, що на вулиці Чорноморського козацтва 169-а.
Завітайте чекаємо після карантину.
Фото, текст С. Денисюк
Немає коментарів:
Дописати коментар