Сторінки

27/09/24

Оркестрова яма: «Знайомтесь, пані Музика!» день музики в дитячому садку 241

 Музика є універсальною мовою без кордонів. Музика для дитини — це світ радісних переживань. Щоб відкрити перед дитиною двері в цей світ, потрібно розвивати в неї здібності, передусім музикальний слух та емоційний відгук як музика впливає на емоційний стан і на характер вчинків.

Для дошкільнят було проведено нетрадиційне музичне заняття спільно з дитячою бібліотекою №40. Старші дошкільнята мали можливість розширили свої знання про музичні інструменти, переглянути літературу підготовану бібліотекарями. Діти з цікавістю розглядали книжки з яскравими обкладинками, які пані Ліна розклала на столі. На них були зображені музичні інструменти, композитори.Протягом заходу дітей супроводжувала музика різних жанрів і характеру, підіймаючи настрій, спонукаючи до цікавих справ, наповнюючи яскравими враженнями. 

У світлий і радісний День музики в дитячому садочку зібралися діти, щоб послухати захопливу розповідь бібліотекарки про те, як з'явилася музика. Пані Ліна відповідала на всі запитання і розповідала допитливих чомучок, як музика розвивалася протягом століть, як з'являлися нові інструменти, стилі і жанри. Що музика - це не тільки розвага, а невід'ємна частина людської культури та історії. Музика здатна об'єднувати людей і робити світ кращим.
Весь світ переповнений музикую, чуємо ми її чи ні. Музика й у співі пташок, шумі моря, подиху вітру.

Для дітей молодшого віку було організовано голосне читання книги Девіда Літчфілда «Ведмідь-піаніст» Автор створив зворушливу історію про те, як цікавість укупі з наполегливістю допомогли зовсім далекій від світу мистецтва особі стати видатним музикантом.  

……Якось маленьке ведмежа знайшло у лісі дивний інструмент, який видав жахливі звуки, коли його торкнутися лапкою. Спершу ведмежаткові це не сподобалося, тому воно пішло геть. Але цікавість перемогла – і воно навідувалося до інструменту знову і знову, аж поки одного дня не зуміло видобути з неї прегарну мелодію. Звісно, поки це сталося, минуло чимало часу, а ведмежа …….. Якщо у вас є бажання  дізнатися кінець цієї історії - ласкаво просимо до дитячої бібліотеки № 40!

Світла і добра книжка про мрію, до якої, попри все, варто прямувати! Чарівні ілюстрації створять затишний та казковий настрій, не залишить байдужими ні маленьких читачів, ні їхніх батьків. Історія підбадьорить дітлахів, які щойно взялися опановувати гру на якомусь музичному інструменті й поки не впевнені, чи з суміші звуків колись зможуть видобути справжню музику. Якщо ведмедю вдалося, то це під силу і їм!

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар