Сторінки

05/07/24

Презентація персональної виставки графічних робіт «Vivat життя»

 8 липня о 14:00 в Арт-просторі Універсального читального залу (вул. Європейська (Катерининська), 67) відбудеться презентація персональної виставки графічних робіт «Vivat життя», живописця, графіка, книжкового ілюстратора, члена Національної спілки художників України та Національної спілки театральних діячів України, народного художника України. Миколи Прокопенка.

Прокопенко Микола Миколайович народився 17 серпня 1945 р. у с. Лиманське Ренійського району Одеської області. Із 1964 до 1971 рр. навчався в Одеському державному училищі імені М. Б. Грекова. Після закінчення училища продовжив навчання в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України, студентом якої був у 1971–1977 рр. У роботах Миколи Миколайовича багато всього – форми, кольору, пластики.

Творити красу, черпаючи натхнення від природи та людей, – найголовніше бажання Миколи Прокопенка. Художник працює задля розвитку мистецтва як в Україні, так і за її межами й здобув визнан-ня, адже багато написаних ним картин зберігається в музеях і галереях по всьому світу.

За значний особистий внесок у культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність та високий професіоналізм митцю присвоєно почесне звання «Народний художник України» (2015).

Експозиція «Vivat життя» триватиме до 3 серпня 2024 року. Вхід вільний. 



Немає коментарів:

Дописати коментар