Сторінки

05/07/24

Презентація персональної виставки графічних робіт «Vivat життя»

 8 липня о 14:00 в Арт-просторі Універсального читального залу (вул. Європейська (Катерининська), 67) відбудеться презентація персональної виставки графічних робіт «Vivat життя», живописця, графіка, книжкового ілюстратора, члена Національної спілки художників України та Національної спілки театральних діячів України, народного художника України. Миколи Прокопенка.

Прокопенко Микола Миколайович народився 17 серпня 1945 р. у с. Лиманське Ренійського району Одеської області. Із 1964 до 1971 рр. навчався в Одеському державному училищі імені М. Б. Грекова. Після закінчення училища продовжив навчання в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України, студентом якої був у 1971–1977 рр. У роботах Миколи Миколайовича багато всього – форми, кольору, пластики.

Творити красу, черпаючи натхнення від природи та людей, – найголовніше бажання Миколи Прокопенка. Художник працює задля розвитку мистецтва як в Україні, так і за її межами й здобув визнан-ня, адже багато написаних ним картин зберігається в музеях і галереях по всьому світу.

За значний особистий внесок у культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність та високий професіоналізм митцю присвоєно почесне звання «Народний художник України» (2015).

Експозиція «Vivat життя» триватиме до 3 серпня 2024 року. Вхід вільний. 



День «Не наступайте на бджіл»

 10 липня проводиться День «Не наступайте на бджіл». Він заснований для того, щоб наголосити на цінності бджіл, на важливості  існування цих комах та роботи, яку вони виконують.

Познайомитися ближче з цими чудовими жителями планети ви зможете 12 липня  о 16.00 год. В дитячій бібліотеці №26 за адресою вул. Л.Толстого,13.  На вас чекає багато  цікавої, корисної інформації  та  творчі завдання.



Бесіда-тренінг з мінної безпеки

 В бібліотеці-філії №24 представники The HALO trust провели інформаційний захід. «Обережно - міни». The HALO trust – найбільшою у світі гуманітарною організацією, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країн світу, займається навчанням населення правилам безпечної поведінки в умовах війни. The HALO trust працює в Україні з 2015 року.

Місія The HALO trust - захищати життя та відновлювати засоби існування тих, хто постраждав унаслідок конфлікту. Особливу увагу фахівці звернули на дії у разі виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Для закріплення дітям продемонстрували мультфільм з основ мінної безпеки та роздали усім слухачам друковану продукцію.

Твій вільний час і час твоїх захоплень

 Сьогодні в бібліотеці-філії №24 ми помандруємо в чарівний світ захоплень, поговоримо про хобі та уподобання, дізнаємося про те, чим цікавляться наші читачі та їх батьки.

У світі багато цікавого та захопливого. Кожен може знайти собі щось до душі. Захоплення людини - це те, що їй це подобається. Саме так у кожної людини є якесь захоплення, заняття, яке їй цікаве. Кожна людина має якісь здібності, про щось мріє, обов’язково хоче проявити себе в чомусь.

У наших читачів багато захоплень, але особливе місце займає читання книг.

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

Сьогодні в дитячій бібліотеці №40 відбулася зустріч з фахівцями з інформування організації «HALO».

The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу упродовж 35 років. Їх місія полягає в тому, щоб захищати життя та відновлювати життєдіяльність людей, які постраждали від військових конфліктів. Міни, касетні боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети стали нагальним гуманітарним викликом для всієї країни. Саме тому навчання та інформування населення та окремо дітей є вкрай необхідною місією для запобігання нещасних випадків та безпечної поведінки в умовах війни. Ми живемо в умовах, коли вчасно отримана інформація може коштувати життя. Колектив бібліотеки виражає щиру подяку представникам організації!

04/07/24

Абетка безпеки "Коли дома я один"

 Безпека дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь  і завжди почувалися захищені від будь-яких неприємностей?

Для цього бібліотекарі завітали в дитячий садок №88, де в різних групах, в цікавій формі навчали правилам безпеки.

Читали повчальні історії і веселі вірші, щоб зробити життя  хлопчиків та дівчаток абсолютно безпечним.

Всіх запрошуємо до дитячої бібліотеки 48, що на Балківській, 36/6!

Ризики пов’язані з вибухонебезпечними предметами

Фахівці з інформування  Міжнародної  гуманітарної  організації «ХАЛО Траст» провели з читачами бібліотеки-філії №11 заняття «Ризики пов’язані з вибуховонебезпечними предметами». Дітям була  донесена інформації про вибухонебезпечні предмети й речовини, про їхню загрозу життю та здоров'ю, дії у разі виявлення вибуховонебезпечних предметів, виховання у дітей почуття відповідальності за своє життя, формування пильності та спостережливості до предметів, що їх оточують: на вулиці, в транспорті, в приміщеннях.

 
 

Зустрічі з Любов’ю Тарасівною Тараненко

 Чудовий червень провели читачі бібліотеки №39 на зустрічах з Любов’ю Тарасівною Тараненко.

Діти спілкувалися, ліпили з пластиліну казкових героїв, грали в психологічні ігри, вигадували свої казкові світи, робили цікаві іграшки для себе і близьких.

Заходи надавали присутнім психологічну підтримку, підвищували життє - та  стресостійкість, надавали впевненості в собі і соціумі.

Мінна безпека в УЧЗ

Напевно, ні для кого не секрет, що найбільшу небезпеку для мирного населення в стані війни (і ще довгий час після припинення бойових дій) становлять міни та інші вибухонебезпечні предмети. Зрозуміло, що запобігти втратам серед мирного населення від вибухонебезпечних предметів допоможе достовірна інформація, яку донесуть професіонали своєї справи. 

Саме такою компетентною організацією є The HALO Trust.

The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу упродовж 35 років. Свою місію організація бачить в тому, щоб захищати життя та відновлювати життєдіяльність людей, які постраждали від військових конфліктів. HALO працює на сході України з 2015 року.

Як забезпечити власну безпеку дізналися бібліотекарі та постійні читачі в результаті бесіди зі спеціалістом інформування пані Марією.

Зустріч була корисною і дуже інформативною для людей будь-якого віку.

Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67.

03/07/24

Квест для книголюбів «Перехрестя літніх забав»

Літні канікули тривають і  читальна зала дитячої бібліотеки № 10 наповнюється дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.

 З метою залучення дітей до ще більш  активного читання, популяризації  літератури українських і зарубіжних авторів та  корисного дозвілля у бібліотеці відбувся квест для книголюбів  «Перехрестя літніх забав».

Квест – це завжди весело, цікаво і пізнавально! Скільки дивовижних таємниць відкривається дітям завдяки книгам!

Під час  заходу читачі показали свою уважність, логічне мислення та кмітливість і отримали незабутні враження та гарний настрій.

А волонтери організації  Товариства Червоного Хреста м. Одеси запропонували учасникам студії «Кружало творчості» не шукати іграшок у магазинах, а  зробити свою власну іграшку-більбоке! Ця іграшка  не просто розвага, а справжнє випробування кмітливості та фантазії, стане найкращим супутником у літніх пригодах!