Сторінки

19/06/24

Метелики – окраса нашого життя

 Влітку в лузі, у лісі, на городі весело пурхають на волі барвисті метелики. Вони пестять квіти своїми крильцями й п’ють із них солодкий нектар та милують наш зір своєю красою.

Багато видів метеликів занесені до охоронної Червоної книги України. Метелики дуже беззахисні й ніжні. Не губи їх, не лови, не зачиняй у неволі, коли вони довірливо залетять у твоє вікно. Без метеликів наша природа була б сумною і бідною.

З метою познайомити дітей зі світом комах, розвивати творчі здібності, мислення, пам’ять, стійку увагу, уяву, спостережливість; прищеплювати естетичні смаки та любов до прекрасного у дитячій бібліотеці № 10 відбулася  пізнавальна веселка «Метелики – окраса нашого життя».

Під час заходу нашим читачам було запропоновано літературно-художнє видання із серії «Я пізнаю світ. Метелики» (автор Альгара Алехандро), завдяки якому вони дізнались усі секрети життя цих чудових комах, цікаві факти про їхню роль в навколишньому середовищі та про зв’язок між ними й людьми. Діти залюбки читали вголос  повчальні казки: «Три метелики» Лесі Українки та «Метелик вивчає життя» Юрія Винничука. Вчили назви метеликів за допомогою «Пам’яталочки», яку написав Іван Величко.

Учасники студії «Кружало творчості» долучились до заходу і створили своїх власних метеликів - рухливі іграшки, які будуть радувати всіх своєю красою!

Немає коментарів:

Дописати коментар