Сторінки

26/01/24

“Український вареник”

 25 січня, у бібліотеці-філії №45 провели цікавий та пізнавальний захід “Український вареник”.

На ньому розповіли про різноманітність українських традицій щодо приготування та подавання вареників, повідали про розмаїття начинок та технологію приготування страви, способи формування та особливості подачі українських вареників.
Наталія Коваль презентувала книгу Марії Сердюк «Смачна історія України".
Що таке українська кухня? Хто придумав борщ? Звідки взялися голубці? І чому українські вареники називають родичами китайських димсамів? Відповіді на ці запитання діти отримали з цієї книги.
Захід супроводжувався віршами, інсценуванням та піснями про вареники, цікавими відомостями про цю страву.
Найцікавішим етапом заходу стала дегустація вареників.
Було дуже цікаво і дууууже смачно!

Немає коментарів:

Дописати коментар