Сторінки

05/10/22

Бібліотекарі Одеси розширюють культурну співпрацю

4 жовтня 2022 року у затишному залі бібліотеки-філії №21 «Централізованої міської бібліотечної системи для дітей» в рамках проєкту LITHUB IMPULSE відбувся міжнародний Бібліотечний телеміст Одеса-Баку.

Під час онлайн-зустрічі Одеські та Бакинські спеціалісти обмінялися особливостями автоматизації та практичним досвідом актуальних інновацій й організації централізованих бібліотечних систем. Торкнулись питань, щодо ролі бібліотек як інформаційних і культурно-просвітницьких центрів під час воєнного стану.

Привітав учасників зустрічі Станіслав Покровський, заступник директора департаменту культури та туризму Одеської міської ради. У спілкуванні взяли участь: Наталія Кавун, заступник директора ЦМБС для дітей (м.Одеса); Оксана Саленко, завідуюча бібліотекою-філією №23 ЦМБС для дітей (м.Одеса); Рена Біляндарли, директор ЦБС Банагадинського району (м. Баку); Сакита Гулієва, заступник директора ЦБС Сабунчинського району (м. Баку); Севда Алекберова, завідуюча відділом методики та бібліографії Сураханинського району (м. Баку).

Приєднались до обговорення питань: Світлана Дементьєва, завідуюча методичним відділом ЦМБС для дорослих (м. Одеса); Ірина Серебренникова, завідуюча сектором менеджменту і маркетингу ЦМБС для дорослих (м. Одеса); Олександр Столярук, завідуючий інформаційним відділом ЦМБС для дорослих (м. Одеса).

У ході конструктивного діалогу учасники телемосту, також обговорили питання подальшого розвитку зв’язків й прийняли рішення про проведення спільних проектів між ЦБС м. Баку та ЦМБС для дітей м. Одеси.

Тепло привітав присутніх Аладдін Ягубов, поет, бард, член спілки Азербайджанських письменників та Бакинського клубу авторської пісні, лауреат численних літературних конкурсів, прочитавши свої проникливі вірші, які знайшли виклик у кожного присутнього на заході.

На завершення зустрічі пролунали чудові авторські пісні та вірші у яскравій концертній програмі «Війна у наших душах» – одеського артиста, поета, музиканта Сергія Школьника. Сергій також подарував збірку літературного альманаху «Литаврія».

Немає коментарів:

Дописати коментар