Сторінки

01/10/24

Кращі з кращих - козаки!

 Сьогодні, у річницю створення Української Повстанської Армії та в День Українського козацтва бібліотекарі філ.36 разом з читачами провели архівне дослідження "Кращі з кращих - козаки!"

Історія козаків є однією з найяскравіших сторінок української культури. Їх поява на історичній арені припадає на 16 століття, коли вони стали на захист українських земель від зовнішніх загроз та гноблення.

Сьогодні козаки залишаються символом сили духу, честі та волі до незалежності. Їхня спадщина продовжує жити у серцях кожного українця, нагадуючи про велич нашого минулого та надихає на майбутні досягнення.

"За честь, за волю, за українську долю"

 1 жовтня на екскурсію до бібліотеки-філії №4 завітали першокласники ліцею № 50 (класний керівник – Олена Іванівна Добридень) і гімназії № 21 (класний керівник – Ольга Іванівна Григор'єва), щоб разом відзначити День захисників і захисниць України та День українського козацтва.

Бібліотекарі на чолі із завідувачкою провели екскурсію по бібліотеці, ознайомили з бібліотечними правилами, презентували книжкову виставку: "За честь, за волю, за українську долю", розповіли про нові надходження до бібліотеки тощо. 

Висловили щиру вдячність нашим захисникам, які сьогодні боронять Україну від ворогів. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів.

Кожен з нас з нетерпінням чекає того священного дня, коли всі бійці повернуться до рідних домівок. А наразі єднаймося, люба країно, бо їм дуже важлива наша підтримка, увага та любов! Шана і слава захисникам і захисницям Вітчизни, слава Україні!