Сторінки

27/09/24

26 вересня у бібліотеці-філії №21 відбулося нагородження бібліотекарів ЦБС для дітей м. Одеси до Всеукраїнського дня бібліотек.

 Заступник директора – начальник Управління культури Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції одеської міської ради Людмила Крижалко подякувала бібліотекарям за плідну працю та вручила почесні знаки та грамоти від одеського міського голови та Департаменту.

Директор ЦБС для дітей м. Одеси Юрій Горбатенко розповів про роботу, проєкти бібліотек-філій дитячої системи та привітав зі святом.

Концертну програму для бібліотекарів підготували Мистецькі школи №5 та №13 м. Одеси.

Туризм: нове, цікаве, невідоме

 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму - свято, яке однією лише своєю назвою, інтригує, підіймає  настрій та спонукає подорожувати.

Бібліотекар Олена Шойка  розповідала  учнів 4-В класу ліцею №80  про історію виникнення свята, провели для них літературно-туристичну мандрівку «Мандруємо Україною: краєзнавчі орієнтири».

В ході імпровізованої туристичної подорожі діти  переглянули книги, присвячені історії та сучасності рідного краю.

Так чи інакше, Всесвітній день туризму стосується кожного з нас. Будь-яка людина хоча б раз у житті подорожувала і, тим самим, відчувала більшу повноту життя. Тому прихопіть свій рюкзачок  та  подорожуйте, пізнавайте, відкривайте для себе нові вершини, нові міста, нові країни…

 
 
 

Візуальний тур "Дізнаємось більше про Україну" (до дня туризму)

 До цього дня бібліотекарка Катерина Поліщук провела з нашими постійними читачами аудіовізуальний тур нашою Україною. Хлопці та дівчата познайомилися з яскравою сучасною літературою про різні цікаві місця нашої батьківщини.

А потім подивилися відеокліпи з цієї теми.

Ну, а на завершення обмінялися враженнями про те, в яких куточках України вони вже побували були та поділилися своєю мрією - де вони хотіли б побувати.

Нехай збуваються мрії дітей!

Приходьте до нас на Європейську (Катерининську), 67.

Оркестрова яма: «Знайомтесь, пані Музика!» день музики в дитячому садку 241

 Музика є універсальною мовою без кордонів. Музика для дитини — це світ радісних переживань. Щоб відкрити перед дитиною двері в цей світ, потрібно розвивати в неї здібності, передусім музикальний слух та емоційний відгук як музика впливає на емоційний стан і на характер вчинків.

Для дошкільнят було проведено нетрадиційне музичне заняття спільно з дитячою бібліотекою №40. Старші дошкільнята мали можливість розширили свої знання про музичні інструменти, переглянути літературу підготовану бібліотекарями. Діти з цікавістю розглядали книжки з яскравими обкладинками, які пані Ліна розклала на столі. На них були зображені музичні інструменти, композитори.Протягом заходу дітей супроводжувала музика різних жанрів і характеру, підіймаючи настрій, спонукаючи до цікавих справ, наповнюючи яскравими враженнями. 

У світлий і радісний День музики в дитячому садочку зібралися діти, щоб послухати захопливу розповідь бібліотекарки про те, як з'явилася музика. Пані Ліна відповідала на всі запитання і розповідала допитливих чомучок, як музика розвивалася протягом століть, як з'являлися нові інструменти, стилі і жанри. Що музика - це не тільки розвага, а невід'ємна частина людської культури та історії. Музика здатна об'єднувати людей і робити світ кращим.
Весь світ переповнений музикую, чуємо ми її чи ні. Музика й у співі пташок, шумі моря, подиху вітру.

Для дітей молодшого віку було організовано голосне читання книги Девіда Літчфілда «Ведмідь-піаніст» Автор створив зворушливу історію про те, як цікавість укупі з наполегливістю допомогли зовсім далекій від світу мистецтва особі стати видатним музикантом.  

……Якось маленьке ведмежа знайшло у лісі дивний інструмент, який видав жахливі звуки, коли його торкнутися лапкою. Спершу ведмежаткові це не сподобалося, тому воно пішло геть. Але цікавість перемогла – і воно навідувалося до інструменту знову і знову, аж поки одного дня не зуміло видобути з неї прегарну мелодію. Звісно, поки це сталося, минуло чимало часу, а ведмежа …….. Якщо у вас є бажання  дізнатися кінець цієї історії - ласкаво просимо до дитячої бібліотеки № 40!

Світла і добра книжка про мрію, до якої, попри все, варто прямувати! Чарівні ілюстрації створять затишний та казковий настрій, не залишить байдужими ні маленьких читачів, ні їхніх батьків. Історія підбадьорить дітлахів, які щойно взялися опановувати гру на якомусь музичному інструменті й поки не впевнені, чи з суміші звуків колись зможуть видобути справжню музику. Якщо ведмедю вдалося, то це під силу і їм!

 
 

Кіносеанси у бібліотеці продовжуються!

 В оновленому просторі бібліотеки для дітей № 37 продовжується проєкт «Книга у кадрі». Цього разу на кіносеанс зібралися члени групи ІБІС.

Бібліотекар Лариса Решетняк коротко розказала про творчість відомого одеського дитячого письменника Володимира Рутківського, познайомила присутніх із творами письменника, які є в бібліотеці. Найбільш подобається дітям історична повість «Джури козака Швайки». З фантазійною повістю  «Сторожова застава» вони змогли познайомитися, переглянувши фільм знятий за її мотивами.

Фільм тінейджерам сподобався. А після перегляду за традицією вони пили чай зі смаколиками та висловлювали свої думки щодо переглянутого.

#бібліотека37