Сторінки

31/05/24

XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»

Мільйон цікавих пригод від Андрія Кокотюхи: творча зустріч з автором та презентація його нових книжок для дітей 

7 червня о 12:00 в Універсальному читальному залі ЦБС для дітей, що на вул. Європейська (Катерининська), 67, відбудеться творча зустріч з Андрієм Кокотюхою, титулованим автором великої кількості різножанрових книг для дорослих та презентація новинок з його чудових книжок для дітей.


Як зазначає Андрій Анатолійович, «для дітей взагалі писати складніше... Дуже важливо уникати пафосу й сюсюкання, знецінення дитини, применшення її значення та ваги, втручання в її власний Всесвіт і простір».

Неможливо не погодитися з думкою письменника, адже дитячі книжки мають бути одночасно повчальними та простими для розуміння, веселими і з певним моральним сенсом. Гарний твір на все життя прищепить малюкові любов до книги й читання.

 

Експерти лабораторії дитячого читання «BaraBooka» оголосили список найкращих дитячих видань 2023 року. Серед переможців книжка «Потаємні двері» — пригодницька і трішки фантастична повість «найщедрішого на нові книги українського письменника Андрія Кокотюхи». А його дитячий детектив «Таємниця козацького скарбу» очолює цьогорічний рейтинг, який у квітні проводило українське інформагентство УНІАН, найкращих і найпопулярніших книжок для дітей сучасних українських письменників, після яких дитина гарантовано полюбить читати.

«Детектив для дітей – це детектив специфічний... Бо він уже створений для того, аби показати, що таке добре, що таке погано. І що перемагати хитрого ворога може лише той, хто вміє давати собі раду й готовий відповідати за слова, вчинки, визнавати помилки».

«Полювання на мисливців за привидами», «Бешкетники і тролі з будинку “Вау!”», «Врятуйте Бетмена», «Клуб боягузів» – це далеко не повний перелік дитячих книжок Андрія Кокотюхи, що у різних видавництвах вийшли цього року.

Запрошуємо дітей та їхніх батьків, викладачів і вихователів (адже вони спрямовують читання дитини!) на зустріч з письменником, який точно знає, що зробити, аби книга вийшла цікавою, а читання – модним.

Немає коментарів:

Дописати коментар